On the road again !

Laatste bericht van de "Rotterdam"

Even een inhaalslag.
We hebben echt geen tijd om elke dag naar het internet cafe te lopen om deze verhalen op het log te zetten.
Het klinkt misschien vreemd maar het is echt zo.
Dit is een hele andere vakantie dan anders, we zijn al gewend om allles uit een vakantie te halen wat er in zit, maar deze vakantie is wat anders.Je wordt constant bezig gehouden. En we willen natuurlijk alles zien en meemaken.
om een voorbeeld te geven :
We ziten nu in de theaterzaal waar straks een presentatie wordt gegeven over andere cruises die de HAL doet. Dat begint om 9 uur.
Om 10.00 uur krijgen we in dezelfde zaal ontschepingsinformatie en een vaarweloptreden van de bemanning.
En om 10.30 uur begint een rondleiding door de kombuis.
Tot zover de verplichte/geboekte bezigheden. Daarna moeten we nog zwemmen, dit relaas op het net zetten en de koffer pakken.
Vanavond is er een galadiner waar we natuurlijk ook bij willen zijn.
De afgelopen dagen hebben we 2 excursies gedaan, één in Flam en één in Stavanger.
In Flam was het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk)de rit met treintje vanaf 900meter hoogte. We hebben weer kunnen genieten van adembenemende vergezichten. Er was vooral veel water, talloze watervallen en heel veel regen, want regenen doet het hier heel vaak.
`s Avonds hebben we gegeten in 'Le Cirque' een wereldberoemd restaurant waarvan één keer per week ook een vestiging aan boord van dit schip is geopend.
Het was echt geweldig, heerlijke en aparte gerechten in een bizondere ambiance.
Bovendien hadden we wat te vieren, want we hadden vernomen dat onze neef Ricardo geslaagd is voor zijn examen.
In Stavanger hebben een trip gemaakt naar een oude kaarsen fabriek waar ook een hotel en een restaurant zijn gevestigd. We zaten er om 9 uur aan de koffie waarbij pannekoeken met zure room werden geserveerd. Vreselijk!
Als afsluiting hebben we door het oude centrum van Stavanger gelopen.
Daarna snel aan boord want er zou in de middag vertrokken worden. Op het tijdstip van vertrek werd er omgeroepen dat het vertrek diende te worden uitgesteld i.v.m. een machinestoring. Ongeveer een uur leter dan gepland vertrokken we dan toch en hebben we eerst een paar uur door een vrij nauw fjord gevaren.

Tot zover de berichtgeving vanaf de'Rotterdam'.

Als het goed is zijn we morgen om ca. 10 uur thuis. Als ik er nog zin in heb zet ik de foto`s van deze reis op het net, maar dat meld ik dan wel.

Tot ziens !

Kitty Vallatos

Hi Ingrid en Rob,
Ja, deze cruise vacantie klinkt inderdaad heel anders dan we van jullie gewend zijn, maar toch ook heel leuk lijkt me. Denk je dat jullie het nog eens een keer zullen doen? Wij vertrekken volgende week, 14 Juli, naar Griekenland en we zullen daar ook internet hebben, dus je hoort nog wel van me. Wel thuis en keep in touch.
Kitty

Hamba