Castellina en Radda
31 aug. 2011
🇮🇹
vanuit Italië
dinsdag
Een relatief rustige dag voor onze begrippen.
We rijden door een verkeers rustig gebied van het ene dorp naar het andere.
Als eerste arriveren we in Greve, het tourist informatie buro is nog gesloten.
We slenteren wat over het grote plein en bekijken de winkels met een groot aanbod van wijnen.
Hetmeest interessant is een grote winkel die is gespecialiseerd in worsten en hammen.
We hebben hier lang besluiteloos rondgelopen, zo groot en gevarierd is het aanbod.
Maar het is gelukt om een mooie salami,een stuk kaas en een pakje gevarierde worstsoorten uit te zoeken.
Volgende stop:Castellina.
Hier eerst maar even wat koels gedronken, het loopt alweer aardig richting 30 graden.
Er was nog een kerkje te bezichtigen en overal was de mogelijkheid om wijn te proeven.
Gezien het tijdstip van de dag en het aantal kilometers dat we nog moesten rijden, hebben we daar van afgezien.
Na een korte stop in Radda waar we enkele kunstgalerijen en boetiks bekeken hebben op naar Castello Meleto.
Hier hadden we een rondleiding door het kasteel en kregen we enkele Chianti wijnen te proeven.
Onze ,van origine amerikaanse, gastheer heeft uitgebreid verteld over de geschiedenis van het kasteel en de wijnen.
Natuurlijk was het de bedoeling dat er na de proeverij wijn werd aangeschaft.
Wij,en met ons de hele groep van 14 personen,vonden niet dat de kwaliteit in verhouding was met de prijs van de wijnen.
`s avonds hebben we op het marktplein van Figline Valdarno een karafje wijn bij het eten besteld.
Het smaakte geweldig !
01 sep. 2011, 16:41
Das weer genieten, Italië wij vinden het een geweldig land, heerlijk eten heerlijke wijnen , mooie omgeving en natuurlijk DE ZON geniet van alles, nog een goede reis, liefs van paul en marijke
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}