On the road again !

Tweede dag Granada

Vandaag werden we rond 10 uur afgehaald voor een tour door het Alhambra. We konden er te voet heen want het ligt tegenover het hotel waar we resideren. Het was bij de ingang erg druk en het duurde dus even voordat iedereen in de juiste groep, qua taal, was ingedeeld. Daarna kregen we een ontvangertje en oortje uitgereikt en konden we van start.

We hebben een groot deel van het complex kunnen bezichtigen en het was heel indrukwekkend. We kregen een goede uitleg en het tempo was gelukkig aangepast aan de weersomstandigheden. Het is namelijk ontzettend warm.

We hadden nog wat langer kunnen blijven, maar wij vonden het na bijna 3 uur voldoende. Bovendien moesten we met de gids mee naar buiten, want hij heeft ons aangewezen waar we tickets konden kopen voor een ballet en flamenco optreden waar we vanavond om 10 uur heengaan. De voorstelling wordt gehouden in het amphitheater in de tuin van het Alhambra.

Op de weg van het Alhambra naar het hotel hebben we nog een snelle hap gegeten in één van de vele restaurantjes in de buurt. Na de verplichte siësta hebben we nog wat gezwommen en in de zon gelegen.

Kitty Vallatos

Hey Ingrid en Rob,
Wil je geloven dat we momenteel op hetzelfde continent zitten, en niet eens zo ver van elkaar in Zuid Europa. Wij zitten nl. al meer dan 2 weken in Griekenland en wel in ons huis op het eiland Ithaca. Het is hier ook erg heet en ik kijk uit naar wat koelere temperaturen.
Een hele tijd geleden -- in de vorige eeuw -- heb ik met de auto een trip gemaakt van Barcelona langs de Costa Brava en de Costa del Sol helemaal naar Gibraltar, en vandaar naar Marokko. Ik heb toen ook Malaga en Granada bezocht, en natuurlijk ok het Alhambra. Net zoals je zei, heel indrukwekkend. Ik herken het nog van jullie mooie fotos.
Zeg, nog een fijne verdere reis gewenst en keep in touch.
Kitty

Hamba