On the road again !

Donana en Cadiz

Zondag waren we om 08.45 uur in Sanlucar de Barrameda, waar we ons om 09.30 uur moesten melden om de kaartjes op te halen die we gisteren per E-mail hadden besteld. De kaartjes lagen klaar en we kregen te horen wat er de volgende uren al zo te verwachten was. Tegen 10 uur konden we aan boord gaan van wat eens een trots stoomschip moet zijn geweest. Het had nog wel het uiterlijk van een stoomschip met een grote pijp. Het had een mooi houten dek en er waren voldoende mooie houten banken om een paar uur op door te brengen. We vertrokken stroomopwaarts en na een goed uur werd er aan een oud steiger afgemeerd. Hier gingen we een gedeelte van het Nationaal Park Donana bekijken. Onderweg zagen we een paar herten en op een tiental meters afstand een wild zwijn dat zich niks van ons aantrok. Bij de volgende stop konden we zoutmeren zien en de flamingo`s die je blijkbaar altijd bij zoutmeren aantreft.

Na terugkomst hebben we wat gegeten in het stadje en hebben we wat inkopen gedaan. En dan op weg naar Cadiz ! We hadden een hotel in een HEEL smal straatje. We hadden de ingang van de parkeergerage snel gevonden en toen we ons meldden via de intercom zei de meneer dat hij de deur zou opendoen, dat duurde echter nogal lang. Na een poosje kwam hij er aan en heeft ons de garage binnengeloodsd, en dat was nodig ook .

Toen we `s avonds naar buiten liepen zagen we op de hoek van de straat een paar mensen die hetzelfde gekleed waren, we dachten aan vendelzwaaiers o.i.d. Toen we gingen kijken bleek er een processie voorbereid te worden. Er waren tientallen mensen in dezelfde kleding en er was een harmonieorkest. Maar het belangrijkste was een heel groot altaar, dat later gedragen zou worden door 34 mannen. Na een paar minuten begon de muziek heel hard te spelen en kwam het geheel langzaam in beweging. Het was een zeer bizondere belevenis en we vonden het heel apart om dit te kunnen meemaken. Na een beetje door de stad te hebben geslenterd een poos op een terras doorgebracht e hebben kwamen we 3 uur later de stoet weer tegen.

Hamba